RSS Feed

Bécs Napok Budapesten

Eurokomm PR - Budapest - 2019. 06. 27. 8:00:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bécs Napok Budapesten

Együtt keresi a megoldást a fenntartható városfejlesztés és a nagyvárosok előtt álló szociális problémákra Bécs és Budapest 2019. július 3-4. között a Bécs Napok Budapesten rendezvénysorozat alkalmából megrendezendő "Budapest és Bécs – okos városok a fenntartható jövőért" című kétnapos konferencián. Miben rejlik egy élhető város titka? Milyen tényezőknek felel meg Bécs, hogy a Mercer tanácsadó cégtanácsadó cég nemzetközi rankingje idén már tizedik alkalommal ítélte a világ legélhetőbb városának?

Miben rejlik egy élhető város titka? Milyen tényezőknek felel meg Bécs, hogy a Mercer tanácsadócég nemzetközi rankingje idén már tizedik alkalommal ítélte a világ legélhetőbb városának? Többek között ilyen kérdésekkel is foglalkozik a július 3-4. között megrendezett "Budapest és Bécs – okos városok a fenntartható jövőért" című konferencia. 

A téma bécsi és budapesti szakértői a fenntarthatóság minden aspektusát körüljárják majd, legyen szó a közszolgálatatásokba való befektetések megtérüléséről, a klímavédelem legégetőbb problémáiról, vagy a nők foglalkoztatásának kérdéseiről. Az osztrák és magyar főváros adottságaiban és felépítésében is nagyon hasonlít egymásra, így nem csoda, hogy a két város szakértői közösen keresnek megoldást az előttük álló kihívásokra.

A résztvevők rendezvény első napján a fenntartható városfejlesztés legfontosabb aspektusairól értekeznek majd, olyan fontos témákat érintve mint a smart city, a Duna Régió Stratégia, a fenntartható mobilitás, vagy éppen a két város klímastratégiája. A konferencia második napján a nagyvárosok előtt álló szociális kihívások kerülnek az előadások és beszélgetések középpontjába. A két város szakértői itt olyan témákat járnak majd körbe, mint a városrehabilitáció, az integráció és az esélyegyenlőség. 

A Bécs Napok Budapesten című rendezvénysorozatot az Eurocomm-PR, Bécs Város Külképviseleti Irodája rendezi a Budapesti Fővárosi Önkormányzat támogatásával 2019. július 2. és 4. között. A rendezvény ünnepélyes megnyitója július 2-án 18 órakor lesz a Városháza parkban. Ezen a bécsi Zene Háza virtuális karmesterének mobil verzióját is kipróbálhatják a látogatók.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ