RSS Feed

Megnyílt a 38. Construma építőipari szakkiállítás

mti - 2019. 04. 03. 15:42:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Megnyílt a 38. Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállítás szerdán Budapesten, a Hungexpo vásárközpontban 20 ország közel 550 kiállítója mutatkozik be április 3-7. között.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságszabályozásért és stratégiáért felelős államtitkára  megnyitójában kiemelte, hogy az elmúlt években az építőipar nagyon jól teljesített, 2016 és 2018 között a szektor kibocsátása összesen 56 százalékkal emelkedett.
    Hozzátette: az építőipar GDP-arányos kibocsátása 2018-ban 9,9 százalékos volt, ez az elmúlt 15 év legjobb adata.
    A kormány azon dolgozik, hogy Magyarország 2030-ra bekerüljön az Európai Unió top 5 országa közé, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni. A cél elérésében fontos szerepet játszik az emberek életminőségének emelése, amely együtt jár az épített környezet minőségének fejlesztésével - mondta György László. 
    Úgy vélte, mindezt biztosítja, hogy 2018 és 2023 között az építésgazdaság megrendelésállománya elérte a 25 ezer milliárd forintot. "Ahhoz, hogy a szektor képes legyen megvalósítani a megrendeléseit az elmúlt 2 év eredményeit kell megismételni a következő 5 évben" - fogalmazott.     Az államtitkárság a szakmai szervezetek - Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége - bevonásával elkészítette az építésgazdaság stratégiáját, amelyet a kormány várhatóan áprilisban tárgyal majd - jelezte az államtitkár.
    A stratégia egyik fontos eleme az építőipar technológiai korszerűsítésére vonatkozó pályázat, amelyben 2018-ban a kis- és közepes vállalkozások kapacitásbővítését 16 milliárd forinttal támogatta a kormány. A pályázati kiírás áprilisban folytatódik, újabb 6 milliárd forintos keretösszeggel - közölte.     A megnyitót követően adták a Construma, illetve a Hungarotherm díjakat, utóbbi az épületgépészettel foglalkozó cégek munkájának elismerésére szolgál. Construma díjat kapott a Bramac Kft., a Hydropool Hungária Kft., a SIKA Hungária Kft., a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. és a Wolf Bavaria Magyarország - Hang és Tűz Kft. Hungarotherm díjban részesült az Aereco Légtechnika Kft., a Nilan Légtechnika Kft., valamint a Rosenberg Hungária Lég és Klímatechnikai Kft. 


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ