RSS Feed

Bővült az EU szankciós listája

mti - 2019. 03. 15. 11:10:42 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az Európai Unió Tanácsa újabb nyolc orosz tisztségviselőt vett fel az Ukrajnával szembeni orosz agresszió miatt bevezetett szankciós listára. A testület közölte: a lista bővítésével a kercsi-szorosi és azovi-tengeri helyzet eszkalálódására és a nemzetközi jog Oroszország általi megsértésére reagáltak.

    A szankcióval sújtott tisztségviselők között van az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat krími és szevasztopoli határigazgatóságának vezetője és helyettese, valamint három tengerészparancsnok, akik aktív közreműködtek ukrán hajók feltartóztatásában.
    A szankciós listára került két olyan orosz tisztségviselő, aki ellenőrzőpontokon teljesített szolgálatot és egy krími orosz katonai parancsnok.
    A tanács szeptember 15-éig meghosszabbította az uniós korlátozó intézkedések hatályát. 
    Az intézkedések 170 emberre és 44 szervezetre vonatkoznak, utazási tilalomból és a pénzeszközök befagyasztásából állnak. 
    A külügyi tanács emlékeztet arra, hogy amint azt az Európai Tanács december 11-én kimondta, az Európai Unió továbbra is arra szólítja fel Oroszországot, bocsássa szabadon az elfogott ukrán tengerészeket, szolgáltassa vissza a lefoglalt hajókat és biztosítsa, hogy valamennyi hajó szabadon áthaladhasson a Kercsi-szoroson. 
    Ismételten megerősítette, hogy az unió elkötelezett a nemzetközi jog, Ukrajna szuverenitása, területi integritása és függetlensége, valamint a Krím-félsziget jogellenes annektálásának el nem ismerésére vonat


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ