RSS Feed

Főkert konferencia a kertészeti egyetemen

D.L. - 2018. 12. 07. 12:04:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Főkert konferencia a kertészeti egyetemen

A Főkert Nonprofit Zrt. immár 25. év végi szakmai konferenciáját rendezte meg,ezúttal Szent István Egyetem Budai Campusának dísztermében. A szakmai fórumon a szakemberek többek között a városi természetvédelemről, a közterületek növényvédelméről, kártevőiről és az Európai Unió növény egészségügyi rendszeréről tartottak előadást.

A konferencián Szabó József, a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a kollégákat és az ország minden tájáról érkezett szakembereket.Nagy ünnepnek nevezte, hogy immár 25.alkalommal köszöntheti e kivételen helyszínen a vendégeket, amely az egyetem rektorának támogatásával jöhetett létre. A szakma zászlóshajójaként a Főkert továbbra is megpróbálja kitaposni az ösvényt, s  a növényvédelemben a legkorszerűbb eljárásokat bemutatja, ahogy többek között a konferencián a faültető gépet is bemutatják a szakmának. A vezérigazgató is a kertészeti egyetemen végzett harminc éve, hálás a professzorainak és szeretné ő is átadni a tudását, tapasztalatait, így egy nappal korábban tartott előadást a mostani harmadéveseknek a fővárosi zöldterületekről. A vezérigazgató felkérte a nézőtéren ülő Bálint Györgyöt, akit jobbára Bálint gazdaként ismer az ország, s aki 77 éve végzett a kertészeti egyetemen, s ma 99 évesen is aktív, hogy szóljon a konferencia közönségéhez.Bálint gazda elmondta, hogy sok éve figyeli a Főkert tevékenységét, hogy a főváros élhetőségéért, szépségért dolgoznak, s gratulált az eddigi eredményeikhez.
A konferencián 12 előadás hangzott el, többek között a növényvédelemről, faültetésről, faápolásról, kártevőkről és persze a zöldterületek állapotáról. Dr. Gutermuth Ádám növényorvos, faápoló a vadgesztenyék megmentéséről beszélt, amely jól tári a várost, csodálatosan virágzik és kevés kártevője van, de vigyázni kell, ne legyen kihaló faj.  Székely Tamás, a NÉBIH képviselője a szigorodó Európai Uniós jogszabályokról tartott előadást, amelyek 2019-től kötelezőek lesznek, s szinte minden növénynek útlevélre lesz szükség valamint, ha a Brexit létre jön, Nagy-Britannia is harmadik országnak számít majd. Bajor Zoltán, a Főkert munkatársa a városi természetvédelemről beszélt, amelyet a cég 847 hektáron, 37 helyszínen végez egy tíz éves  (2013 és 2023) kezelési terv alapján, s azon dolgoznak, hogy Budapest természeti értékeit a fővárosi polgárok is láthassák.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ