RSS Feed

Több ezer diáknál járt a Szakmavilág kamionja

RLM - 2018. 12. 04. 17:00:13 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Több ezer diáknál járt a Szakmavilág kamionja

Összesen 25 településre látogatott el a Szakmavilág kamionja, amelyben többek között izgalmas VR-élményekkel várták a tanácsadók a pályaválasztás előtt állókat. A virtuális szemüveg segítségével a résztvevők kipróbálhatták az építőipar, autóipar, vendéglátás vagy a divatvilág izgalmas feladatait, hogy a személyes tapasztalatokkal könnyebben tudják meghozni életük első fontos döntését.

Összesen több mint 8 ezer fiatal vett részt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara helyi kamarákkal együtt szervezett őszi roadshow-ján. Többek között Szolnok, Szeged, Miskolc, Pécs, Tatabánya, Eger adott otthont a mobil pályaválasztási tanácsadónak. A legnagyobb érdeklődés Székesfehérváron fogadta a nyolc méter hosszú, kinyitva hat méter széles, élményekkel teli kamiont. 

„Idén októberben indult útjára először a Szakmavilág kamionja, és a visszajelzések alapján igen nagy sikerrel zárjuk ezt a szezont, így jövő tavasszal is mindenképp szeretnénk megszervezni a pályaválasztást segítő roadshow-t. A tervek szerint akkor olyan településekre is elmegyünk, ahová idén nem jutott el a kamion” – mondta el Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója.
A nyolcadikos diákoknak december 7-ig kell jelentkezniük az írásbeli felvételire, és február 18-ig kell leadni a középiskolai jelentkezési lapokat. A következő hetek, hónapok sok családban a közös gondolkodásról, az útkeresésről szólnak, és ezt segítette a kamionos roadshow is, de ezután sem maradnak támogatás nélkül az érintett fiatalok és szüleik, ugyanis a www.szakmavilag.hu oldalon számos hasznos információt, tippet találnak az érdeklődők.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ