RSS Feed

DK - A kormány botcsinálta ápolókat képezne

mti - 2018. 10. 12. 15:55:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány azért készül elküldeni tízezer minisztériumi dolgozót, hogy fedezze a "fideszes miniszterek luxusfizetését".

    Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt frakciószóvivője pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "inkább kirúgnak tíz embert, hogy az ő bérükből kifizessenek tíz fideszes luxuspolitikust, így jutottunk el oda, hogy tízezer embert bocsát el az Orbán-kormány".
    A képviselő szerint a kormány arra készül, hogy az elküldött embereket ápolónak és műtőssegédnek képzi át, de ehhez előbb be kell majd lépniük a honvédségbe tartalékosnak. A DK ezt a "képtelen lépést" a kormányzás válságtünetének tartja, hiszen nem kellene minisztériumi dolgozókból "botcsinálta" ápolókat, műtőssegédeket és katonákat képezni, ha a kormány nem tette volna tönkre az egészségügyet, és nem verte volna szét a honvédelmet - mondta a szóvivő.
    Hozzátette: a minden idők legtöbb államtitkárát foglalkoztató és legmagasabb miniszteri fizetését adó kormány az alulfizetett dolgozók kirúgásán spórol.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ