RSS Feed

Bővít a Hauni Pécsett

mti - 2018. 10. 11. 17:44:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tavaly ősz óta kétszázzal növelte munkatársai létszámát a dohányipari gépgyártással foglalkozó pécsi Hauni Hungária Gépgyártó Kft. A hamburgi székhelyű Hauni Maschinenbau GmbH leányvállalataként 1994 óta a baranyai megyeszékhelyen működő cég MTI-nek adott tájékoztatása szerint a társaság már 1350 embert foglalkoztat.

 A cég történetének legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre ez idő alatt - áll a közleményben.     Kiemelték, szakképzett munkavállalókat - elsősorban fém- és gépipari végzettséggel rendelkezőket - CNC gépkezelőket, gépszerelőket, technikusokat, valamint mérnöki, konstruktőri és informatikai területre is vettek fel új dolgozókat.     
A közlemény szerint a Hauni Hungária vezető szerepet tölt be a Pécsi Tudományegyetem (PTE) duális képzésében, a vállalatnál tapasztalatokat szerző diákok közül sokan a cég munkatársaink lesznek. A Hauni világszínvonalú technológiát, szakmai kihívásokat és "kiugróan versenyképes" bérezést kínál munkatársainak - írták.     
A juttatásokról a többi között megjegyezték azt is, hogy a vállalt lakásvásárlásra vagy felújításra munkáltatói kölcsönt ad munkavállalóinak, az ingázóknak anyagilag is támogatja a napi munkába járást, a még távolabb élőknek pedig lakhatási támogatással segítenek.  Kiemelték, hogy a juttatási rendszernek is köszönhetően 5 százaléknál alacsonyabb az önkéntes fluktuáció a társaságnál, ami - megfogalmazásuk szerint - alig harmada az országos átlagnak.     
A Hauni több mint 20 országban van jelen. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint Magyarországon a vállalat 2017-ben 109 millió euró nettó árbevételt és 8,6 millió euró adózás előtti eredményt ért el, egy évvel korábban pedig 90,3 millió euró árbevétel mellett 5,1 millió euró volt a nyeresége.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ