RSS Feed

Geotermikus potenciált keresnek a Mecsekben

mti - 2018. 05. 17. 11:15:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Második üteméhez ért májusban a Mecsek-hegység déli előterének energetikai feltárását célzó - tavaly nyáron indult - kutatás - közölte a Mecsekérc Zrt. A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében csaknem 1,8 milliárd forintból megvalósuló projekt első üteme során tavaly júniusban úgynevezett felszíni geofizikai szeizmikus- és elektromágneses méréseket is végeztek.

    Az MTI-nek csütörtökön eljuttatott közlemény szerint az első ütem kutatási eredményeképpen létrejött modellt több szakértői csoport is részletesen elemezte, annak érdekében, hogy feltárják, a vizsgált terület melyik része lehet az, ahol a "legtöbb esély nyílik a geotermikus potenciál kiaknázására".
    A leginkább hozzáférhető geotermikus potenciál Pécsett a Keleti Ipari Parktól délre érhető el. A projekt kivitelezői májusban megkezdték a második ütem tényleges munkálatait.
    Az 1955 és 1997 között uránérc-bányászattal foglalkozó Mecsekérc jelenleg 130 embert foglalkoztat. A cég kiemelt szakmai területei a többi között a geotechnika, a geológia, a hidrogeológia, a geofizika, a geodézia, az energetika, a környezetvédelem és rekultiváció, illetve a térképészet és a talajmechanika - olvasható a cég  honlapján, ahol azt is jelezték, hogy a cég éves nettó árbevétele 7 milliárd forint.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ