RSS Feed

Száguld a 77 Elektronika

mti - 2018. 04. 05. 17:48:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Több mint hárommilliárd forinttal, közel 23 milliárdra nőtt a 77 Elektronika Kft. exportforgalma tavaly, a vállalat árbevétele pedig majdnem megháromszorozódott az utóbbi négy évben döntően a kivitelnek köszönhetően - közölte a magyar tulajdonú egészségipari cég az MTI-vel csütörtökön.

    A családi tulajdonban lévő, több mint 640 főt foglalkoztató társaság teljes árbevételének 83 százalékát teszi ki az export. A cég kivitele tavaly Európában és Dél-Amerikában nőtt számottevően, de olyan új piacokon is megjelentek, mint Fehéroroszország, Kamerun, Libéria és Nigéria. 
    Az exportbővülés alapját a saját fejlesztésű és gyártású automata vizeletüledék vizsgáló készülékek és ahhoz kapcsolódó termékek forgalmazása adja. A termékcsalád legnagyobb felvevőpiaca az Európai Unió, az Egyesült Államok, Kína és Brazília, de Törökország, Chile, Szaúd-Arábia, Oroszország, Irán, valamint Banglades is jelentős piacnak számít. 
    A 77 Elektronika termékeit nem csak saját márkanév alatt értékesíti, hanem multinacionális nagyvállalatokon keresztül is. Egyik legmeghatározóbb partnere az olasz Menarini Group, amely 2007-től 50 millió euró értékben vásárolt készülékeket a magyar cégtől.  
    Az árbevételnövekedés innovációs alapú, a forgalom 8-9 százalékát a cég visszaforgatja minden évben az új termékek és technológiák fejlesztésébe - hangsúlyozza Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető-tulajdonosa a közlemény szerint.
    A vállalat tavaly növekedett a magyar piacon is, ahol a vércukormérő termékcsaládjuk tölti be a vezető szerepet.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ