RSS Feed

Sárga szalag a kutyán

MES-Harsányi Péter - 2018. 03. 14. 8:00:51 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sárga szalag a kutyán

Számtalan celebnek van kis kedvence, köztük Mihalik Enikőnek, Kulcsár Edinának, Sarka Katának, Tolvai Reninek, vagy Király Lindának. Az Ő kedvenceik inkább kistestű kutyusok, azonban velük is jó lesz vigyázni, ha sárga szalaggal jelölik őket.

Külföldön már széles körben elterjedt és már hazánkban is kezd hagyománya lenni a kutyák nyakörvére, vagy pórázára kötött sárga szalagnak, azonban valószínűleg kevesen tudják, hogy mit is jelent ez a jelzés.
Ha egy kutya pórázán vagy nyakörvén sárga szalagot látunk érdemes óvatosan közelíteni felé, mert a jelzést nem véletlenül tette fel gazdája, a sárga szalag azt jelzi, hogy a kutyát csak óvatosan közelítsék meg. Számos oka lehet ennek, nem feltétlenül az, hogy az adott eb harapós.  Előfordulhat, hogy az adott állatnak egészségügyi problémája van, vagy a kutya rehabilitáció alatt áll, vagy félős, de jelentheti az is, hogy az állat agresszív emberekkel vagy kutyákkal szemben.
Maga a projekt egy nemzetközi kezdeményezés, ami eredetileg Kanadából indult és hamar elterjedt a világban, így már kishazánkban is találkozhatunk ezzel a figyelemfelhívó jelzéssel, akár sztárok, akár hétköznapi emberek kutyáin.


Fotó: facebook/Tolvai Reni
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ