RSS Feed

Színész csillagok az Egri Csillagok sajtóeseményén

Harsányi Péter - 2018. 02. 20. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Színész csillagok az Egri Csillagok sajtóeseményén

A Magyar Nemzeti Színház legújabb bemutatója március 09-én, az Egri Csillagok lesz, melyet a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közösen adnak elő. Ez alkalomból meghívták a színházba, a Várkonyi Zoltán rendezte film szereplőit.

A mostani eseményen részt vettek az 1968-ban bemutatott nagyszabású film szereplői közül, Vencel Vera, Szabó Tünde, Benkő Péter, Harsányi Gábor és Kovács István.
Vencel Vera felidézte, hogy a filmforgatás során Várkonyi Zoltán rendező valódi verekedős jelenetet akart forgatni, így Ő és Bárdi György élesben estek egymásnak. A filmben látható jelenet volt az egyetlen, amit leforgattak, nem volt még egy felvétel.

Szabó Tündének a filmben egy fergeteges cigánytáncot kellett előadni, míg Harsányi Gábornak ez volt az első filmszerepe, és egy óriástermetű törökkel kellett verekednie az egyik jelenetben.
Kovács István büszkén mesélte el, hogy mivel a film megjelenése utáni találkozókon rengeteg gyerek érdeklődött nála, hogy hogyan kell tűzkereket készíteni, így - bár a filmben természetesen a kellékesek készítették a tűzkereket - Ő utána olvasott, és végül megtanult tűzkereket készíteni.

Benkő Péter arra emlékezett vissza, amikor egy kora reggeli forgatás előtt végignézett a völgyön, a több száz török sátor között, akkor egy emberre lett figyelmes, aki vödörrel a kezében járkált ott, és egy két sátorra valamilyen jelet festett fel. Lement, hogy megnézze, hogy ki az, és amikor bemutatkozott neki, akkor kiderült, hogy a díszlettervező Szász Endre festette a sátrakat.

Ilyen múltidézés után került sor egy kis bemutatóra a táncos darabból, melyet Vidnyánszky Attila, Zsuráfszky Zoltán, koreográfussal közösen rendezett. A most megálmodott előadás a gyerekek szemszögéből meséli el a Gárdonyi regényt, sok zenével és tánccal.

Bodrogi Gyula – Török Szultán, Barta Ágnes –Vicuska, Berettyán Sándor – Bornemissza Gergelyként mutatkozik be a darabban, míg Szalma Tamás – Török Bálintot, Schnell Ádám – Jumurdzsákot, Horváth Lajos Ottó – Dobó kapitányt alakítja.


Fotó: Harsányi Péter
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ