RSS Feed

"Trükközik a kormány az egészségüggyel"

mti - 2017. 11. 14. 13:29:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az egészségügyi alapellátás jelenlegi struktúrájának drasztikus átalakítását sürgeti az LMP az életmódból adódó betegségek megelőzőse és hatékony kezelése érdekében. Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes a tájékoztatón más témáról szólva kijelentette: a kormány ma bebizonyította, hogy csak trükközik az idősekkel, átveri őket, és csak szavazataik megnyerésére való.

    Ábrahám Júlia, a párt országos elnökségi tagja kedden a diabétesz világnapján elmondta: már 35 milliárd forintból az ország negyven pontján létrehozhatók lennének olyan praxisközösségek, amelyek segíthetnének az életmódból adódó megbetegedések számának csökkentésében. 
    Ismertette: négy ilyen, úgynevezett svájci modellre épülő közösség már van az országban, ahol a háziorvosok munkáját gyógytornászok, pszichológusok, dietetikusok vagy egészségfejlesztési szakemberek is segítik, és amelyek komoly előrelépést értek el az egészségmegőrzésben. 
    A politikus elmondta: a cukorbetegség szövődménye miatt naponta mintegy tíz lábamputációt végeznek az országban, és az elmúlt tizenöt évben csaknem 70 százalékkal emelkedett a megbetegedések száma, amelyek jelentős része megelőzhető lenne. 
    Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes kifogásolta, hogy a kormánytöbbség nem vette tárgysorozatba a nyugdíjasok helyzetét javító csomagjukat, amelyet - jelezte - az LMP újra beterjeszt majd a Ház elé.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ