RSS Feed

A „jövő internete” már itt van!

mix - 2017. 10. 26. 12:16:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A „jövő internete” már itt van!

Központ nyílik a blockchain művelők, propagálók és felhasználók számára Budapesten. A Blockchain Competence Center (BCC) célja, hogy összegyűjtse, támogassa és koordinálja a fokozódó érdeklődést kiváltó hazai blockchain projekteket, fejlesztőket és erőforrásokat.

A hagyományos internet lényege a kommunikáció forradalmasítása volt. A szakemberek szerint a blockchain technológia napjainkban egy hasonlóan elementáris változást jelent. Segítségével a világháló felhasználóbarát felületein minden eddiginél biztonságosabb módon, olcsóbban és számottevően gyorsabban cserélhetnek gazdát olyan értékes javak, mint például a pénzeszközök vagy a tulajdonjog.  Újdonság, hogy a folyamatból mellőzhető a költséges harmadik fél, mint a pénzügyi piacon a bank, avagy más területeken a köztes kereskedő, forgalmazó. Mindez a blockchain technológia lényegét jelentő, un. „megosztott könyveléssel” érhető el, amelynek az alapja, hogy minden résztvevő egyszerűen hitelesíti a korábbi tranzakciók adatait, ezáltal a technológia nem vezethet visszaéléshez. A blockchain technológia a bitcoin révén vált ismerté, felhasználása azonban sokkal szélesebb körben lehet még inkább hasznos és várhatóan alapjaiban írja újra az üzleti világ hagyományos szabályait.
A budapesti székhelyű Blockchain Competence Center (BCC) céljai között szerepel, hogy összegyűjtse és megossza a blockchain technológiával kapcsolatos hazai, illetve nemzetközi eredményeket, továbbá oktatással és tanácsadással segítse az érdeklődőket, inkubálja, valamint támogassa a közszféra és a magánszféra projektjeit, mindezt nem csak Magyarországon, hanem az egész régióban. A BCC ehhez olyan gyakorlati lépésekkel is hozzájárul, mint magyar-, illetve angolnyelvű kurzusok szervezése és egy co-working típusú munkahely kialakítása Budapesten. A BCC mindezeken felül rendelkezik saját és alvállalkozói kapacitással is, ezért megfelelő erőforrás mellett vállalja a blockchain alapú tervek teljeskörű megvalósítását is.
Az idén alakult központ az InterTicket és a RowanHill Global közös vállalkozása. Alapítói a technológia iránt elhivatott, tapasztalt vezetők, akik az IT, az e-kereskedelem és a telekommunikáció, illetve az innovációs befektetések területéről érkeztek. A Blockchain Competence Center minden igényt kielégítő, frissen elkészült irodája a Váci úti 99. szám alatt található Balance Office Parkban helyezkedik el, ahol egyaránt szívesen látják a technológia iránt még csak érdeklődőket, illetve a blockchain tapasztaltabb használóit is.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ