RSS Feed

40 éves a sci-fi klasszikus

M. A. - 2017. 10. 13. 9:00:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

40 éves a sci-fi klasszikus

40 éve készült Steven Spielberg nagy sikerű sci-fi klasszikusa, a Harmadik típusú találkozások, amelyet most felújított változatban élvezhetnek a filmrajongók, sőt a Blu ray kiadvány extra lemeze tartalmazza a film rendezői, eredeti és különleges változatát is.

A fantasztikus látványvilágú mozi operatőre Zsigmond Vilmos. A földönkívüliekkel való kommunikáció során használt, öt hangból álló dallamot többször is a Kodály által is alkalmazott kézjelekkel mutogatják el, egyszer még Kodály Zoltán neve is elhangzik emiatt.

Roy Neary (Richard Dreyfuss) többedmagával első típusú találkozást él át: azonosítatlan repülő objektumokat lát az égen. Az eset után nyugtalanító látomások kezdik gyötörni egy furcsa, hegyszerű alakzatról, aminek hamarosan megszállottjává válik, családja egyre nagyobb rémületére. Mindeközben a világban is elszaporodnak a szokatlan jelenségek és kormányügynökök második típusú találkozásokat dokumentálnak: földönkívüliek által hátrahagyott nyomokra bukkannak. Roy, vízióit követve, egy elhagyatott területre jut, ahol olyan jeleket talál, melyek elvezetik a harmadik típusú találkozáshoz: a kapcsolatteremtéshez.

A film legjellegzetesebb helyszíne a Wyoming államban található Ördögtorony.  Az ünnepi lemez olyan extrákat tartogat, mint Steven Spielberg idegenvezetése a kulisszák mögé, a alkotók beszélgetése, Spielberg visszaemlékezés a film készítésére a 30. évforduló kapcsán, a kimaradt jelenetek, óriási képgaléria és az eredeti mozielőzetes.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ