RSS Feed

Lauda: koporsó helyett biztonság

M. A. - 2017. 10. 13. 9:08:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lauda: koporsó helyett biztonság

Niki Lauda ismét meglepő kijelentést tett: "ha a vezetőség túlságosan messzire megy a Forma-1 biztonságosabbá tételével, a sportág érdektelenebbé válik és megsemmisül" - jelentette ki a Mercedes tanácsadójaként dolgozó korábbi világbajnok. Márpedig, ha valaki, akkor ő biztos tudja, hogy milyen egy versenyautóban az életéért küzdeni.

 Lauda 1976-ban, a Német Nagydíjon súlyos égési sérülésekkel járó balesetet szenvedett, és több hétig küzdött a gyógyulásért. Mégis nem egyszer elmondta, a Forma-1-hez hozzátartozik a veszély, hiszen a szurkolók számára többek között ezért lesz vonzó a sportág.

„Ne akarják teljesen biztonságossá tenni a Forma-1-et” – javasolta az ex-pilóta „Az F1-es pilótáknak kell a legjobbnak lenniük az egész világon. Az emberek ezt akarják. És, amikor látod a baleseteket, nos, az emberek néha szeretnek baleseteket látni, hiszen így tudják, hol vannak a határok. Véleményem szerint ez kell elérnünk, egészen addig, amíg a pilóták épségben ki tudnak szállni az autókból. Ha túl messzire megyünk, az F1 szerintem megsemmisíti önmagát” – hangsúlyozta.

A háromszoros világbajnok szerint a veszélyes balesetek számának csökkenése „könnyebbé tette” a jelenlegi versenyzők dolgát. „A mai versenyzők a gyerekeikkel és a feleségeikkel jönnek a pályára. Még a kutyát is hozzák. Együtt nézik a versenyt, mert már nincs veszély. Mi egyedül voltunk, mert nem akartuk, hogy a feleségeink eljöjjenek a futamokra, és koporsóban vigyenek haza bennünket. Az egy másik korszak volt” – mondta Lauda.

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ