RSS Feed

MSZP: előrehozott öregségi nyugdíj

mti - 2017. 10. 12. 17:11:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az MSZP előrehozott öregségi nyugdíj lehetőségének megteremtésére szólítja fel a kormányt és azt javasolja, hogy akár hatvanéves korban is el lehessen menni előrehozott öregségi nyugdíjba - közölte az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke csütörtökön.

    Korózs Lajos a pártja által szervezett, a nyugdíjasok helyzetéről tartott és részországgyűlésnek nevezett egri tanácskozás után sajtótájékoztatón elmondta, országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezik azt is: legyen újra rokkantsági és baleseti rokkantsági nyugdíj, dolgozzanak ki egy új típusú szolgálati nyugdíjat.
    Javaslataik között említette az öregségi nyugdíjminimum összegének a jelenlegi 28 500 forintról 50 ezer forintra emelését, valamint a nyugdíjak svájci indexálását. Utóbbival kapcsolatban közölte, a nyugdíjemelés ne csak az inflációt kövesse, vegyék figyelembe a nettó bérkiáramlást is.
    Korózs Lajos közölte, arra szólítják fel a kormányt, dolgozza ki azt, hogyan lehet újból bevezetni a 13. havi nyugdíjat, illetve hogy törölje el a nyugdíj melletti munkavégzés tilalmát. Vissza kell állítani a járulékplafont - folytatta - , mert annak eltörlése lehetővé tette milliós nyugdíjak kifizetését.
    Hozzátette: kérik azt is, hogy az időskorúak járadékát 50 százalékkal, a közgyógyellátás havi keretét szintén 50 százalékkal, az ápolási díj legkisebb összegét pedig 80 százalékkal emeljék meg.
    Korózs Lajos az MSZP által tartott első részországgyűlést igazi nemzeti konzultációnak nevezte, amelyen közlése szerint több százan vettek részt. 
    Gőgös Zoltán elnökhelyettes szerint sokkal fontosabb a közvetlen kapcsolattartás a választókkal, mint egyes, ön- és polgárbecsapásnak számító parlamenti eszközök alkalmazása fél évvel a választások előtt.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ