RSS Feed

A világ leghosszabb halkolbásza Halkolbász Lovagrenddel

Somorai László, mixonline - 2017. 09. 01. 8:00:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A világ leghosszabb halkolbásza Halkolbász Lovagrenddel

Idén rendezik meg először a Mezőföldi ízek fesztiválját Sáregres-Rétimajorban. Máris egy világrekord kísérletével kezdenek. A világ leghosszabb halból készült kolbászát töltik majd meg szeptember 2-án, szombaton 13 órától, de másnap, harmadikán is számtalan program várja a látogatókat. Az eseményen ott lesz a Halkolbász Lovagrend is.

Ezen kívül a programok során meg lehet majd tanulni a halchips készítését, de a vállalkozó kedvűek összemérhetik tudásukat a halászlé főző versenyben is. Az ingyenes rendezvény  érdeklődői egy 20 ezer literes akváriumban ismerkedhetnek a hazai vizekben élő halakkal. A több, mint 25 méteres világrekord hosszú halkolbász elfogyasztása után családi focibajnokság, kézműves foglalkozások, táncház és koncertek várják a fiatalokat, gyerekeket és a kevésbé fiatalokat is.
Majdnem minden a halról szól 2017. szeptember 2-3-án Sáregres-Rétimajorban. Kivétel, hogy szürkemarhából is készülnek finom ételek és meg lehet kóstolni a méltán híres, ízletes mezőföldi süteményeket is.

Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. elnök-vezérigazgatója (képünkön középen) mindenkinek ajánlja a rendezvényt, aki szereti a halat és azoknak is, akik csak ezután fogják megkedvelni, de elsősorban a készülő világrekordra hívja fel a figyelmet. - Soha senki nem készített még a világon ötven méteres halkolbászt - mondja Lévai Ferenc. - Elsősorban filézett busából készül, de lesz benne filézett ponty, harcsa is, mindez magyaros ízesítéssel és a Halkolbász Lovagrend segítségével. Egészségesebb, mint a hagyományos kolbász. Mindemellett a Mezőföld sok más ízét is bemutatjuk, lesz például bivalypörkölt is, rendezünk halfőzőversenyt profi és amatőr szakácsok részvételével és sok más érdekes programot is kínálunk az ötven méteres halkolbász mellé, amit majd a közönség fogyaszthat el. 


Fotó: fishingandhuntingtv.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ