RSS Feed

A bitcoin árát manipulálnák hackerek

24.hu - 2017. 08. 13. 12:13:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A bitcoin árát manipulálnák hackerek

A második negyedév leghosszabb túlterheléses támadása összesen 277 órán át, azaz több mint 11 napon át zajlott. Elsősorban hírportálokat, a Skype szervereit és a kriptovaluták értékének emelkedésével a legnagyobb online tőzsdét célozták meg a kiberbűnözők.

2017 második negyedéve bizonyította, hogy a tartós túlterheléses támadások (DDoS) visszatértek az üzleti életben. A vizsgált időszak leghosszabb támadása összesen 277 órán, azaz több mint 11 napon át tartott. Ez 131 százalékos növekedést jelent az első negyedévhez képest – derült ki a Kaspersky Lab jelentéséből.
Az áprilisi és júniusi DDoS támadásoknak nemcsak az időtartama volt különös, hanem az incidensek földrajzi eloszlása is. Összsesen 8 ország internettel rendelkező, megtámadott szervezetei voltak érintettek a második negyedévben, szemben az első negyedév 72 országával.

A TOP 10 leginkább érintett ország:

Kína
Dél-Korea
USA
Hong Kong
Egyesült Királyság
Oroszország
Olaszország
Hollandia
Kanada
Franciaország

A DDoS támadások célpontjai között megtaláljuk a világ legnagyobb hírügynökségeit, többek között az Al Jazeera weboldalát, illetve a Le Monde és a Figaro újságok portáljait, valamint állítólag a Skype szervereit.
A kriptovaluták értékének emelkedése miatt a kiberbűnözők megpróbálták manipulálni az árakat túlterheléses támadásokon keresztül.
A Bitfinexet, a legnagyobb amerikai dollár alapú, bitcoinos piacteret támadták az új digitális fizetőeszköz, az IOTA bevezetésével egy időben. Korábban a BTC-E váltó tapasztalt lassulást rendszerein egy erős DDoS támadás hatására.
A kiberbűnözök célja nemcsak a kriptovaluták manipulálása, a DDoS támadások ugyanis pénzügyileg is eredményesek lehetnek.
Egy új trend keretében a hackerek egy üzenetet küldenek az áldozatnak, amelyben 5-200 Bitcoin váltságdíjat követelnek.
Ha a megtámadott cég nem tud vagy nem hajlandó fizetni, a támadók megfenyegetik, hogy DDoS támadást indítanak a cég kritikusan fontos online felületei ellen. Az üzeneteket általában rövidtávú DDoS támadások is kísérhetik, hogy biztosítsák a fenyegetések valódiságát.
Június végén egy nagyszabású RDoS rohamot indított a magát Armada Collective-nek nevező csoport, akik körülbelül 81,27 millió forintnak megfelelő összeget követeltek hét dél-koreai banktól.
A Kaspersky Lab szakértői figyelmeztetnek, ha egy vállalat úgy dönt, hogy váltságdíjat fizet, akkor az azonnali pénz elvesztése mellett további hosszú távú károknak teheti ki magát. A “jól fizető” neve ugyanis gyorsan elterjed, és újabb kiberbűnözők vehetik célkeresztbe további támadásokkal.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ