RSS Feed

Sikeres volt a jótékonysági nap a zalaegerszegi AquaCityben

mti - 2017. 08. 13. 12:37:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A rossz idő ellenére is sikeres volt az önkormányzat által szervezett jótékonysági nap szombaton a zalaegerszegi AquaCityben: a támogató cégek felajánlásaiból, a belépőjegyekből és a főzőcsapatok bevételéből 5,4 millió forintot meghaladó összeg gyűlt össze - tájékoztatta a város polgármestere vasárnap az MTI-t.

    Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) közölte: a családi jótékonysági nap bevételéből a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Fizioterápiás Osztályán működő medence felújítását támogatják. A medencében évi 5 ezer esetet látnak el, a felújítás után közel harmadával növelhetik a kapacitást. 
       Az adományból a Zala Különleges Mentők képzéseit, felszereléseinek beszerzését is finanszírozzák. A 38 fős szervezet 15 tagja nemrég megszerezte az ENSZ minősítését, így katasztrófák esetén a világ bármely pontján bevethetők kutató-mentő csoportként. 
     A támogató cégek (44 vállalkozás) előzetes felajánlásaiból minden korábbinál magasabb összeg, több mint 3 millió forint folyt be. A jótékonysági főzőpartin rekordszámú, 64 csapat vett részt, és csaknem 1,5 millió forintot gyűjtöttek össze. A belépőjegyekből (2,1 ezer vendég kereste fel szombaton az élményfürdőt) további 932 ezer forint gyűlt össze - ismertette a polgármester. 
    Balaicz Zoltán hangsúlyozta: ismét bebizonyosodott, hogy a zalai megyeszékhely a segítség és az összefogás városa.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ