RSS Feed

Bolt drámai sérüléssel fejezte be pályafutását

M. A. - 2017. 08. 13. 13:00:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bolt drámai sérüléssel fejezte be pályafutását

Ilyen búcsút senki sem szeretett volna, hogy a világ egyik leggyorsabb emberét majdnem tolókocsival hozták le az atlétikai pályáról… Ez a nagybetűs DRÁMA. Usain Bolt a londoni világbajnokság 4x100-as váltónak döntőjében állt utoljára rajthoz. De be sem ért a célba, Jamaica pedig érmet sem nyert.

Usain Bolt huszonegy évesen, a 2007-es oszakai atlétikai világbajnokságon képviselte először Jamaicát a 4x100-as váltóban, és akkor még „csak” az ezüstérmet szerezte meg, az azóta eltelt tíz év alatt viszont minden világversenyen, három olimpián és négy világbajnokságon a dobogó tetejére állt negyedmagával. Ez a londoni világbajnokság már látszódott, hogy nem Boltról szól – bronzérmes lett a 100 méteres síkfutásban – , legalábbis nem pozitív értelemben, de a vége lett a legtragikusabb.

A 4x100-as váltó délelőtti előfutamait valószínűleg még sosem követték a helyszínen annyian az atlétika történetében, mint 2017-ben Londonban, ahol telt ház őrjöngött a jamaicai és a brit csapat sikeréért szorítva. Aztán estére ez csak fokozódott.

Bolt a váltó befutó emberként tetemes hátrányban vette át a váltóbotot, de ez még mind semmi. Mintegy harminc méter megtétele után combjához kapott, bicegni kezdett, majd el is esett. A házigazda briteké lett az arany, a Jamaica pedig helyezés nélkül zárt. Boltot a vb orvosai tolókocsiban akarták lehozni, de a sprinter ezt nem hagyta. Csapattársai támogatásával sántikált le a pályáról, és fejezte be kivételes pályafutását.


Fotó: twitter.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ