RSS Feed

Roma hősök ihlették a ruhakollekciót

M. A. - 2017. 06. 11. 17:50:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Roma hősök ihlették a ruhakollekciót

A Romani Design egyik legfontosabb küldetése, hogy felhívja a figyelmet az öltözködés jelentőségére, miszerint a ruha identitás hordozó, társadalmi üzeneteket hordoz. Legújabb kollekcióját olyan közélet személyiségek keltették életre, mint Bocskor Bíborka, Csalár Bence, Dobray Sarolta, Fábián Juli, Kemény Zsófi, Keresztes Ildikó, Koronczay Lilla, Lakatos Márk, vagy éppen Pásztor Anna.

Az “Ours Worlds” divatesemény különbözű világok, identitások átjárhatóságát, találkozását, egymással való interakcióját mutatta meg a Romani outfittjein keresztül. A Wanderers of the Worlds kollekció célja, hogy felkeltse kíváncsiságunkat, külső és belső világok felfedezésére inspiráljon. A kollekció darabjait figyelve egy mesének vagyunk részesei, amiben azt láthatjuk, hogy hogyan változunk utazásaink során és ez a változás hogyan hat vissza a környezetre tapasztalataink folyamán. 

A Romani Design új kollekciója gondolkodásra késztet, hogy hol lépjünk be egy új világba és hol hagyjuk el azt, ami már nem kell. Gondolkodásra serkent, hogy megvizsgáljuk, hogyan függ össze a kint és a bent, hol érezzük magunkat kívülállóként és hol pihenhetünk meg, otthonszerűen.  A kollekció unisex vonala szabadságot és kalandvágyat kölcsönöz, a boho-chic stílus laza eleganciája megidézi a vándor szellemiségét. A kényelmes, utazásra is alkalmas viseletek mellett megjelennek az elegánsabb darabok is. Az összeállítás hangsúlyos darabja a bomber és a hoodie, egyes darabok formailag megidézik a cigány viseletre jellemző maxi szoknyát is. A ruhák mellett táskákat, hátizsákokat és sálakat is láthatott a közönség.

Az outifttek a forradalom cigány hőseinek állítanak emléket, többek között: Szabó Ilonanának, Kóté Sörös Józsefnek, Hrozova Erzsébetnek, Cziffra Györgynek, Dilinkó Gábornak, Dandos Gyulának, Csányi Sándornak, Fátyol Istvánnak.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ