RSS Feed

Megvalósult a fogyatékosok álma

M. A. - 2017. 06. 05. 17:04:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Megvalósult a fogyatékosok álma

A Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! a Salva Vita Alapítvány kezdeményezése, mely azoknak a fogyatékossággal élő embereknek szól, akik szeretnék kipróbálni álmaik munkáját és azoknak a nyitott munkáltatóknak, akik szívesen adnának nekik lehetőséget erre.

A program Írországból indult a "Job Shadow Day" keretében, célja, hogy egy napra összehozza a fogyatékossággal élő, valamint a megváltozott munkaképességű álláskeresőket a fogadásukra nyitott vállalatokkal, cégekkel.

„A program 2015-ben indult Budapesten, majd 2016-ban hat városban vált ismerté, így az elmúlt két évben közel 60 fogyatékos ember és csaknem ugyanennyi munkáltató kapcsolódott be a programba. Idén a főváros mellett13 civil szervezet közreműködésével19 vidéki helyszínentöbb mint 220 résztvevővel rendezik meg a nyílt napot. Meggyőződésünk, hogy az integráció és a befogadás ügyét legjobban a személyes találkozások szolgálják és ezt hivatott elősegíteni aNeked MUNKA, nekem ÁLOM! kezdeményezés.” – mondta el Vég Katalin az alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az eseménysorozat május végén indult, és június 2-ig került sor a nyílt napokra, országszerte több helyszínen. Idén is számos érdekes munkát lehetett kipróbálni, többek között lovasterapeuta, orgonaépítő, csecsemőgondozó munkájába is bepillantást nyerhetnek a jelentkezők.

 A fogadóhelyek között szerepel a Magyar Tudományos Akadémia, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikája, illetve a Nemzeti Színház is. A Neked MUNKA, nekem ÁLOM kezdeményezés újabb mérföldkövet jelent a fogyatékossággal élő emberek támogatásában és elfogadásában. A szervezők célja, hogy a kezdeményezés elősegítse a fogyatékossággal élők elhelyezkedését, hogy egyre többen tudjanak közülük a nyílt munkaerő-piacon elhelyezkedni.

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ