RSS Feed

Megkezdődött az Emlékhelyek napja a Fiumei úti sírkertben

mti - 2017. 05. 13. 12:36:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes fellépésével megkezdődött az Emlékhelyek napja a Fiumei Úti Sírkertben szombaton, Budapesten. A több mint 50 helyszínt felölelő országos programsorozat a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontossággal bíró helyszínekre igyekszik felhívni a figyelmet a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) szervezésében.

    A Fiumei Úti Sírkert több mint temető - fogalmazott újságíróknak Radnainé Fogarasi Katalin, a szervezet főigazgatója az ünnepélyes megnyitón. Hozzátette: a nemzeti emlékhelyen este 11 óráig folyamatos programokkal várják az érdeklődőket.
    A második alkalommal megszervezett Emlékhelyek napját este a Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenye zárja a Kossuth-mauzóleum előtt felállított színpadon, a koncertet animációs vetítés kíséri a műemlék falán, de látványos fényfestés kerül az összes nagyobb sírépítményre is - emelte ki Radnainé Fogarasi Katalin.
    Elmondta azt is: a regisztrált programok teljesen beteltek, több mint ezren jelentkeztek a tematikus sétákra a Fiumei Úti Sírkertbe, amelynek főbejáratánál megnyílt az ismeretterjesztő kiadványokat kínáló új infopont is. 
    A programsorozat részeként a fővárosi Kossuth téren tematikus sétákkal, az Országgyűlési Múzeum különleges tárlatvezetéseivel, este pedig tér-zenével várják a látogatókat, fellép a Swing á la Django és a Dohnányi Big Band. 
    Egerben ostromjátékkal élik újra az 1552-es diadal legfontosabb eseményeit, Szigetváron Zrínyi asztalához ültetik, majd bátorságpróbára szólítják a börtönpincében az érdeklődőket, Pákozdon kard mellett lézerpisztolyt is kézbe lehet venni, a drégelyiek pedig csillagtúrát vezetnek majd. 
    A muhi csata emlékművénél egésznapos családi programokat szerveznek, és idén először vesz részt a programban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a budapesti Trefort-kert, Széphalom és a Tatabányai Turul emlékmű is, valamint látogatókat vár a rákoskeresztúri Új köztemetőben novemberben nyílt látogatóközpont is.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ