RSS Feed

Jön a 22. Duna Karnevál

mixonline - 2017. 05. 13. 8:37:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Jön a 22. Duna Karnevál

A budapesti nyár egyik kiemelkedő kulturális és turisztikai attrakciója immár két évtizede minden év júniusában a Duna Karnevál. A "Kiváló Fesztivál&" és Europe Top 500 címmel is kitüntetett sorozat célja kezdetektől az értékmegőrzés, a hagyományos kultúra korszerű hangsúlyozása, és a közösségépítés. 800 hazai és 200 külföldi művész, 37 zenei és tánccsoport, 30 órányi produkció képviselteti magát.

A bevált, biztos programelemek – néptánc, népzene, kortárs tánc, fúvós-, szimfonikus – és világzene - állandó minőséget ígérnek a törzsközönségnek; emellett minden évben új attrakciókkal fokozzák az érdeklődést, a karneváli hangulatot. 

2017. június 3-ától 8-áig,  új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon „Egy hazában sokszínűen…” című programsorozattal – részletes programot lsd. a www. dunakarneval.hu oldalon - bővül az előadások sora, mely a hazánkban élő nemzetiségek máig élő tánc- és zenei tradícióiból vonultat fel egyedi produkciókat. 

A karneváli események koronája június 16-án a „Monarchia Bálja” gálaműsor, mely a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül bemutatásra. A romantikus klasszikus látványos tánckoncert, hazai táncegyüttesek és zenekarok közel 200 művészének egyedülálló, közös műsora a hagyomány és korszerűség szellemében a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és a Budafoki Dohnányi Zenekar főszereplésével. 
A Duna Karnevál napjainkra Budapest fesztiválváros és Európa kulturális életében a nemzeti és nemzetközi hagyományok méltó képviselőjévé vált. 

Bővebb információ a www.dunakarneval.hu oldalon. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ