RSS Feed

Csokis kenyér aszalt áfonyával

mixonline - 2016. 12. 13. 8:02:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Csokis kenyér aszalt áfonyával

Mindenkiben ott lakik egy kis Gombóc Artúr - olvashatjuk a Nagy Csokoládé Könyv beköszöntőjében és azt is megtudjuk, hogy az a szeretni való teremtés, aki odavan a csokoládéért. A kötet nem csupán a csokoládé kultúrtörténetét idézi de olyanoknak is édes kis recepteket kínál, akik végre otthon is kipróbálnák, milyen is csokoládéból, csokoládéval sütni.

A csokoládé az egyik legnépszerűbb cukrász alapanyag, nem véletlenül lett a cookta.hu első Aranykanál-receptversenyének a témája is, sőt a pályázat győztes receptje is benne van e csokoládés nagykönyvben. Miként különböző, sütő és sütés nélkül is elkészíthető csokis desszertek leírásai. Itt van a trüffelgolyó, a csokiszalámi, a téligafyi receptje és a házilag összehozható Bounty-szelet elkészítésének módja is. De a kötet kalauzolásával ki lehet próbálni az avokádópudingot, a csokis müzliszeletet, a mangóhabot feketerizs pudinggal, a vegán sajttortát, a szuflét, a Csokis Ferdinándot. a kenyeret csokoládéval és aszalt áfonyával. Neki veselkedhetünk a klasszikus Sacher-tortának és a Tiramisu-tortának is. A szerzők, Pinczel Orsolya, Filep Kata, Hámori Zsófia arra törekedtek, hogy egyszerű ötleteket adjanak, de segítsenek a profi, egészséges és ínyenc csokoládés finomságok elkészítésében is.
Kicsit kifordítva a puding próbája, ha megeszik mondást, az Alexandra Kiadónál megjelent  Nagy Csokoládé Könyvnél a puding próbája az, ha először elolvassák

Fotó: alexandra.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ