RSS Feed

Megmentették Petra lábát

mix - 2016. 12. 09. 12:43:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Megmentették Petra lábát

Egy 14 éves lánynak majdnem levágták a lábát, mert csontrákban szenvedett. Az orvosok már lemondtak róla, de az édesanyja nem nyugodott bele, s addig járt orvostól orvosig, országról országról, míg talált egy brassói klinikát, ahol megműtötték és megmentették a lábát. A költségeket a Gyermekrák Alapítvány fedezte.


P. Petra bal lábában, 2013-ban csontrákot diagnosztizáltak. A kemoterápiás kezeléseket a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán végezték, azonban az agresszív daganat kiújult és a helyzet egyre kilátástalanabb lett. 

Az onkológusok és az Ortopédiai Klinika professzorának egybehangzó, írásos véleménye az, hogy a daganat elhelyezkedése miatt kizárólag a combközéptől történő amputáció jöhet szóba megoldásként.  Ez a kijelentés sokkolta a kislányt és családját, azonban az amputációt, mint gyógymódot nem tudták elfogadni. Kell hogy legyen egy olyan hely a világon, ahol bármilyen technikával is, de Petra lába megmenthető, ezért intenzív kutatásba kezdtek, mely meghozta gyümölcsét. 

Egy brassói magánklinika igazgatója, aki nem mellesleg ortopédiai sebészprofesszor, felajánlotta segítségét. Konzíliumot hívott össze, érsebészekkel egyeztetett, melynek eredményeképpen úgy döntött, hogy elvégzi a végtagmegtartó műtétet. Most már csak egy hiányzott: a pénz. Noha a kinti orvosteam lemondott a munkadíjról, de még így is közel másfél millió forintot kellett kifizetni a kórházi szakellátásért. Ez az összeg meghaladta a család anyagi lehetőségét. 

A Gyermekrák Alapítvány már korábban több százezer forinttal segítette a kezeléseket. Az édesanya segélykérő levele mellé csatolta lánya gyerekbetűkkel írt, szívfacsaró kérését. A megoldás az egymillió-háromszázhatvanháromezer-ötszáznegyven forint volt. Az alapítvány kifizette a teljes összeget.


Fotó: Gyermekrák Alapítvány
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ