RSS Feed

Valószínűleg soha nem találják meg Zrínyi sírját

mti - 2016. 09. 05. 10:54:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Valószínűleg soha nem találják meg Zrínyi sírját

Valószínűleg soha nem találják meg Zrínyi Miklós szigetvári védő sírját - közölte Katona Csaba történész az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Azt mondta, a hadvezér végső nyughelyéről nem születtek pontos feljegyzések. Elképzelhető, hogy tömegsírba került, de ha nem, akkor is jelöletlenbe - emelte ki.

    Katona Csaba I. Szulejmánról is beszélt. Közlése szerint a Szigetvár ostroma alatt elhunyt török szultánt először Magyarországon temették el, később azonban preparált holttestét Isztambulba vitték. Így fordulhatott elő, hogy két sírhelye is volt - jegyezte meg.
    Hangsúlyozta, hogy Szulejmán megítélését kétfelé kell választani: kiemelkedő államférfi volt, a magyar történelemben ugyanakkor negatív szerepet játszott, mert hódítóként érkezett.
    Pécsett négynapos nemzetközi emlékkonferenciát tartanak hétfőtől Zrínyi Miklós halálának 450. évfordulóján. Ennek során több irányból közelítik meg Szulejmán életművét, és megvizsgálják, milyen helyet foglal el a szultán a különböző nemzetek történelmi emlékezetében - mondta.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ