RSS Feed

Terményszárító norvég pénzből

mti - 2016. 05. 19. 12:23:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Magyar szabadalom alapján épít több mint 400 millió forintért terményszárítót a Norvég Finanszírozási Mechanizmus zöld ipari innovációs programja támogatásával a nyíregyházi Szuro-Trade Termelő Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. - közölték a cég projektnyitó rendezvényén csütörtökön Nyíregyházán.

    Szurovcsák András ügyvezető igazgató elmondta, hogy a 403,4 millió forint összegű fejlesztéshez 219 millió forint pályázati támogatást nyertek a Norvég Alaptól.
    A 2017. április 30-ig elkészülő, egyedülálló technológia bevezetésével, külső energiaszükséglet nélkül száríthatják majd a terményeket, a gabonafélék magvait, a szárítás során keletkező hulladékot használják fel fűtőanyagként - mondta.
    Kardos László, az egyik feltaláló, a társaság alkalmazottja elmondta, a technológia alkalmazásával kizárják az üvegházhatású gázok kibocsátását, illetve megoldják a korábban környezetszennyezési veszélyt jelentő hulladékok kezelését, hasznosítását.
    A nyíregyházi cég a Norvég Finanszírozási Mechanizmus program operátorának, irányítójának, a Szent István Egyetemnek a segítségével valósítja meg a projektet.
    A 67 dolgozót foglalkoztató Szuro-Trade Kft. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 30 legnagyobb cége közé tartozik, 1996-ban alakult, mezőgazdasági terménykereskedelemmel, szárítással, szállítással és exportálással foglalkozik. A múlt évi árbevétele több mint 9 milliárd forint volt, hasonló nagyságú, mint 2014-ben. A cég az idén is hasonló bevételt vár.
    A kft.  400 mezőgazdasági termelővel tart kapcsolatot, akik 20 ezer hektár földön gazdálkodnak.
    Exportbevétele évi 400 millió forint körüli, a nyírségi agrártermékeket Ausztriában, Hollandiában, Lengyelországban, Németországban és Olaszországban értékesíti.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ