RSS Feed

Fogjuk a gyerek kezét

Rizsányi Rózsa - 2016. 03. 11. 8:09:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fogjuk a gyerek kezét

Nem is gondoltuk, hogy ilyen nehéz lesz megszólaltatni az Erős Nő + Erős Férfi = Erős Család interjú-sorozatban a férfiakat. Így különösen örültünk, amikor Peller Mariann férje (is) elfogadta felkérésünket. Milyen jó, hogy eljött hozzánk az újbudai Szülők Házába! Juni György határozott volt és humoros, mi pedig hátradőlve hallgattuk.

Mivel foglalkozol?
A pályám elején műsorvezető, sportriporter voltam. Ma már inkább a kamera másik oldalán állok. Sportos beállítottságú családban nőttem fel, testnevelő tanári végzettségem van. A tévé közelébe is a sporton keresztül kerültem, jelenleg is az életem része, a Zengő Motorsport ügyvezetője vagyok.
Mariannal munka kapcsán találkoztatok?
Igen, egy szakmai felkéréssel hívtam öt évvel ezelőtt. Az első beszélgetésünk után, úgy éreztem, rá van szükségem. Amikor letette a telefont pontosan tudtam, hogy ő lesz a feleségem és gyermekeim anyja. Ezt a habitust, hangot, és talpraesettséget kerestem.
Úgy érzem, nálatok nem okozott konfliktust, hogy Mariann sikerre vágyik a szakmájában is. Ez inkább imponál neked.
Igen, nekem öröm volt őt látni este a képernyőn, majd utána fél egykor is, mikor élő adás után beesett alkotói örömtől fáradtan. A sikeres nő sikerei hazaérkeznek. 
Mit szólsz, ha Mariannhoz munka közben más férfi is közeledik?
Nem tud féltékennyé tenni egy „színpadi csók”. Úgy gondolom, hogy ebbe a szakmába nem fér bele a féltékenység, ha igen, akkor csak egészségesen. Elvárom a bizalmat visszafelé is. Felnőtt módjára mindent megbeszélünk. Őszintén, miért is lépnék félre? Van két gyönyörű gyerekem, egy szuper szexi feleségem, aki halál jó fej, és csodálatos családanya.
Milyen változást hozott az életetekbe a szülővé válás?
Tervezett volt mindkettő gyermekünk, ezért nem szakadt ránk, óriási különbség. A baba érkezése a nőnek mindig nagyobb áldozat, mert ő adja a testét, és ő kel fel hozzá. Azt vettem észre, az első évben apa-fia kapcsolatról még nem beszélhetünk. Ott vagyunk, fogjuk a gyerek kezét. Az elején a nőnek ez nagyon monoton és fárasztó lehet. A család élete is teljesen megváltozik, este kilenckor már alszunk. A kezdet nehéz, de vigasztal bennünket, hogy látjuk az alagút végét. 
Miben tudsz segíteni Mariannak?
Hozom-viszem a nagyobbik fiunkat a bölcsibe. Miután letesszük a gyerekeket, miénk az idő, néha ötletelünk vagy filmet nézünk. Vigyázok a gyerekekre, ha Mariann elmegy vásárolni, ez a legtöbb nőt kikapcsolja. Megtanultam a mondást: az igazi nő nem hisztizik, hanem elmegy vásárolni. 
Van, aki besegít még?
A nagyszülők tudnak segíteni, ha kell. Kornél sokat van Pilisvörösváron, ahol család nagyobbik fele él. Remekül érzi magát a nagyszüleinél.

Sokkal kevesebb idő jut most egymásra, de ha megszervezzük, jobban el tudjuk tölteni, mint korábban. Megmaradtunk a hagyományos pihenési módoknál. Régen is ugyanígy lógattuk a lábunkat, csak nem volt még két gyerekünk. Gondozzuk a kapcsolatunkat. Házassági évfordulót sokkal durvábban ülünk, mint bármit. Ha tehetjük, rövid időre külföldre utazunk.
Mi az, ami feltölt?
A zenélés, gitározom a Midlife Crisis zenekarban. Népszerű magyar dalokat játszunk, negyedévente koncertezünk budapesti szórakozóhelyeken.
Mit üzennél a férfi társaknak, hogyan tudnak támaszai lenni a sikeres nőnek, hogy megszülethessen az erős család?
Sokaknak nem jön be, de nekünk hasznos, hogy azonos pályán vagyunk. Hála ennek, fél szavakból is értjük egymást. Azt gondolom, ha a nő is sikeres, a férfinak is könnyebb, mert boldogabb a család. Meg kellett értenem, hogy a nő fizikai adottsága, hogy megszüli a gyermeket, a férfi fizikai adottsága pedig, hogy védelmezi és segíti a nőt, nem pedig elnyomja.
Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ