RSS Feed

Könyvtári show a kultúráért

M. A. - 2015. 09. 14. 10:32:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Könyvtári show a kultúráért

Október 5-11. között már tizedik alkalommal rendezik meg az Országos Könyvtári Napok rendezvényt. Az elmúlt évek legnépszerűbb, legsikeresebb témáit és az egyes korosztályok életkori sajátosságait vették figyelembe a szervezők, hogy legyen egy hét, amikor a könyvtárból show lesz.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2006 óta sokféle hagyományt követve, de tartalmában mindig megújulva igyekszik ráirányítani a lakosság figyelmét a könyvtárakra. Az évente változó, de mindig egymásra épülő tematika, a különböző korosztályok eltérő igényeire és érdeklődősére, a bennünket körülvevő gyors változásokra figyelés tette a szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatává ezeket az október eleji napokat.

2014-ben már 5334 programon 230 ezer fő vett részt az ország 1251 településének 1461 intézményében. Ez a kiemelkedően magas szám a hazai könyvtári rendszer összehangolt működésének, az egyre tartalmasabb együttműködéseknek, a különböző könyvtártípusok összefogásának köszönhető.

Ebben az évben a Nagy Könyvtári Show keretében is az a céljuk, hogy a hét során kerüljenek bemutatásra a könyvtárak sokszínű szolgáltatásai, azok a korszerű, praktikus, mindenki számára hozzáférhető lehetőségek, amelyek az emberek tájékozódásához, tanulásához, kulturált szabadidős és közösségi tevékenységéhez nyújtanak komoly segítséget, kapaszkodót.

Az idei év újdonsága, hogy országosan több mint száz kistelepülésen elindul a KönyvtárMozi szolgáltatás, kisközösségek létrehozásával beszélgetésre, előadások meghallgatására hívja érdekes filmek megtekintése mellett az érdeklődőket. Október 11-én, a Könyves Vasárnapon a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással, rendhagyó programokkal, sokféle meglepetéssel várnak mindenkit.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ