RSS Feed

Halhatatlan tornászok

M. A. - 2015. 09. 14. 9:09:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Halhatatlan tornászok

A hétvégén zajlott a hazai tornász bajnokság, és ezt az időpontot választotta a Magyar Torna Szövetség, hogy újabb négy tagot válasszon be a Halhatatlanok Klubjába. Az elismerésben ezúttal Békési Ilona, Supola Zoltán, Dr. Tóth Ernő, valamint posztumusz tagként Mogyorósi-Klencs János részesült.

Versenyző kategóriában Békési Ilona és Supola Zoltán lett Halhatatlan. Az olimpiai bronzérmes Békési éppen külföldön tartózkodott, így helyette egykori edzője, a már szintén klubtag, olimpiai bronzérmes Ducza Anikó vette át a díjat.

Az ünnepélyes eseményen Dr. Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke több személyes élményét is felidézte a díjazottakkal kapcsolatban. Az eseményen Lukács József, a Halhatatlanok Klubjának kuratóriumi elnöke a beválasztottaknak egy-egy kitűzőt adott át, ezzel az összes hazai tornasportrendezvényt díjmentesen látogathatják.

Az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Supola Zoltán számára nagy megtiszteltetés volt, hogy a Halhatatlanok Klubjába került, így nem volt kérdéses, hogy Amerikából hazatér a díjátadóra. A korábban a Las Vegas-i cirkuszban szereplő tornász ma már edzőként dolgozik.

-Megható dolog volt, amikor megtudtam, hogy megkapom ezt a díjat, ez számomra óriási elismerés. 15 éve elszakadtam Magyarországtól, de természetes volt: meg kell tisztelnem a kuratóriumot azzal, hogy személyesen veszem át ezt a kitüntetést. Kiráz a hideg, ha ezeket a régi felvételeket látom magamról. Jelenleg is tanítok, a tudásomból élek, 6-18 éves tornász férfiak edzője vagyok Amerikában – mesélte Supola.

Életmű kategóriában Dr. Tóth Ernő mesteredző vehette át a díszoklevelet, aki többek között Kanyó Éve edzője is volt, és több versenyzője is a magyar válogatott tagja volt. Mogyorósi-Klencs János pedig posztumusz versenyzői kategóriában kapta meg a díjat.

 

 


Fotó: matsz.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ