RSS Feed

Radnóti-díjasok a RAM Colosseumban

D.L. - 2015. 03. 09. 17:04:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Radnóti-díjasok a RAM Colosseumban

A MEASZ (Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége) tizenötödször adja át március 23-án Radnóti Miklós antirasszista díjat. Ezúttal 15 magánszemély és szervezet kapja meg a a díjat és két magánszemély, akik a legjelentősebb támogatói a MEASZ-nak a Humanizmus Nagykövete elismerést ítélték oda. (A kép a tavalyi díjátadón készült.)

Immár hagyományosan a Radnóti Miklós Művelődési Központban (RAM) lesz az  ünnepség március 23-án, 15 órakor, amit majd Rózsa Péter, a Klubrádió főszerkesztő-helyettese vezet és a laudációkat Tóth Károly, a MUOSZ elnöke olvassa fel. Az ünnepségen közreműködik majd többek között Arató András, Bródy János, Gálvölgyi János, Hegedüs D. Géza, Kálmán Olga és Sas József.
Hanti Vilmos munkatársunknak elmondta, amikor 15 éve megalapították a Radnóti díjat, hogy kitüntessék azokat, akik tesznek a rasszizmus ellen, nem gondolták, hogy ilyen nagy szükség lesz a díjra. Márpedig tizenöt évvel később sokkal rosszabb helyzetben van e tekintetben az ország, tehát a díjra nagyobb szükség van, mint valaha. Maga a kitüntetés két funkciót is szolgál.  Mások előtt jó példákat mutatnak, s erőt adhat a díjazottaknak. A MEASZ így szeretne erkölcsi elismerést, örömet szerezni azoknak, akik olykor még az egzisztenciájukat is kockáztatják.
Tekintélyes névsor az idei Radnóti díjasoké, többek között neves művészek, mint Galkó Balázs, Janisch Attila, Koncz Zsuzsa, valamint Konrád György, Ungvári Tamás, Vitray Tamás, posztumusz id. Lasz György, Szunyogh Szabolcs és a Szombathelyi Zsidó Hitközség kapják meg a díjat. Második alkalommal tüntetik ki a MEASZ legjelentősebb támogatóit, amit idén Regös Istvánnak, a Mix Magazin alapító főszerkesztőjének és Trom András aranytollas újságírónak ítéltek oda.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ