RSS Feed

Buday Budán főzött együtt a Fűszerek Királyával

Momentum Communications - 2015. 03. 02. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Buday Budán főzött együtt a Fűszerek Királyával

Sztárséfek, ha találkoznak: Buday Péter és Reza Mahammad közösen főzött abból az alkalomból, hogy indul a Food Network, melyen önálló műsora lesz a Fűszerek Királyának is nevezett indiai mesterszakácsnak. Ázsiai sült csirke találkozott magyar farsangi fánkkal.

Fűszeres sült csirke ázsiai káposztasalátával, egy kis padlizsánkrém majd farsangi fánk – ez volt a menü a Food Network keddi rendezvényén, amelyen Reza Mahammad, a csatorna indiai sztárséfje és Buday Péter mesterszakács lelkesen főztek együtt a vendégekkel, miközben egymást is bevezették a  két meglehetősen eltérő gasztro-kultúrába.

A tévécsatorna közel negyven vendéget hívott meg a Chef Parade főzőiskolába abból az alkalomból, hogy műsorai immár magyarul is elérhetők a Magyar Telekomnál és Hello Digitalnál. Gerry Ritchie, az Scripps Networks Interactive, a csatorna tulajdonosának üzleti fejlesztésért felelős igazgatója örömmel jelentette be, hogy a magyar a kilencedik nyelv, amelyen a Food Network sugároz, és hazánk a 95. ország, ahol a csatorna elérhető. 

Az este fénypontja ezután következett: Reza Mahammad, a a csatorna indiai a sztárséfje, a Fűszerek királya Vietnamban - című új műsorában látható egyik ételt készítette el, a fokhagymás, lime-os, borsos lében pácolt csirkecombot és a többek közt galangált és chilit is tartalmazó káposztasalátát, melyhez Buday Péter mesterszakács segédkezett. A meghívottak nem csak a főzéssel szórakoztak jól, hanem az instrukciókat énekléssel kísérő, nyüzsgő Reza és a megfontoltabb, mélyhangú Buday párosán is, két teljesen különböző, energikus karakter – akik remekül tudtak együttműködni. Miután elkészült a vietnámi étel, Buday Péteren volt a sor, hogy az indiai séfnek valami magyarosat mutasson. Nagy sikere volt a vendégekkel közösen készített vanília fondant-nal bevont lekváros fánknak. (Reza szerint mintha felhőt evette volna, olyan könnyű volt.) Reza közben mesélt arról is, hogy 16 éves kora óta vezeti édesapjától örökölt londoni éttermét a Star of Indiát, de a jövőben inkább a tanításra szeretne koncentrálni, jelenleg Franciaországban tart főző tanfolyamokat. Meggyőződése, hogy mindenkiben benne él egy szakács, ezért a „Ha én meg tudom csinálni, akkor Te is!’ a mottója, ezzel buzdította az esemény vendégeit is.

Reza legújabb műsora, a Reza – a Fűszerek királya Vietnamban hétköznaponként 20:00-kor látható a Food Networkön, amely friss megközelítést képvisel az ételekkel kapcsolatos műsorszolgáltatásban, és mindent ünnepel, ami merész, mókás és szórakoztató ebben a műfajban – ez nem egy átlagos „hogyan főzzünk” csatorna.Ez a világ egyik leggyorsabban növekedő globális életmód és szórakoztató márkája, tele díjnyertes főző és vetélkedő műsorokkal.  Ez jelenleg az egyes-számú életmód csatorna az Egyesült Királyságban, és kétszer elnyerte a Legjobb Tematikus Csatorna kategóriában odaítélt Freesat díjat, 2010-ben és 2013-ban. Bővebb információért, napi televíziós műsorbontásért, epizód leírásokért, séf életrajzokért és receptekért látogasson el a http://www.foodnetworktv.com honlapra.
Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ