RSS Feed

Faltánc a Rubinpiros tangóra

mixonline - 2015. 01. 26. 17:00:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Faltánc a Rubinpiros tangóra

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ harmadszor hirdette meg a 2009-ben elhunyt Cseh Tamás emlékére a nem hivatásos előadók, énekesek, együttesek és alkotók versenyét. A pályázók közönség és zsűri előtt adták elő produkcióikat különböző kategóriákban.

A kőbányai Cseh Tamás Napra meghirdetett versenyen a következő eredmények születtek:„Rubinpiros tangó” tánckategóriában, az OFFLINE duó faltánc koreográfiája,
”…De mi most itt vagyunk, énekeket hallgatunk…” ének kategóriában Hegyi Norbert,
„…Egy képre gondolok, tudod…” képzőművészeti kategóriában a Talpas fivérek videó klipje vitte a pálmát. Előadásukat a zsűri 100-100 ezer forinttal díjazta.
Bérczes László, a zsűri elnöke minden díjazottnak fellépési lehetőséget ajánlott fel az általa szervezett Ördögkatlan rendezvényen. 

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ harmadszor hirdette meg a 2009-ben elhunyt Cseh Tamás emlékére a nem hivatásos előadók, énekesek, együttesek és alkotók versenyét. 

A pályázók közönség és zsűri előtt adták elő produkcióikat. Ezek után Cseh Tamás pályatársai eredményt hirdettek, majd a győztesek a 18 órakor kezdődött gálaesten mutatták meg tehetségüket. 

Ez évben új kategóriaként a „Rubinpiros tangó” címmel Cseh Tamás által szerzett és előadott dalokra lehetett pályázni, bármely táncműfajban koreográfia készítésével, és annak bemutatásával.
A további, immár megszokott kategóriák:
”…De mi most itt vagyunk, énekeket hallgatunk…” című kategóriában Cseh Tamás dalok éneklésével, 
„…Egy képre gondolok, tudod…” című kategóriában, képzőművészeti alkotásokkal - fotó, videoklip, festmény, grafika  - lehetett pályázni.  
A versenyre idén több mint hatvan pályamű érkezett, melyeket a versenyzők előzetes zsűrizés után a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ nagyszínpadán a közönségnek is bemutattak.

A versenyzőkön kívül az est fellépői voltak Hanák Gábor történész, aki Cseh Tamás munkásságára, szellemi hagyatékára emlékezett, valamint egykori művésztársak: Kátai Zoltán énekmondó, Krulik Zoltán (Makám együttes) és Víg Mihály (Balaton együttes). A gálaesten nagy taps köszöntötte Császár Bíró Évát Cseh tamás özvegyét, aki kezdetektől fogva nagy érdeklődéssel figyeli és támogatja az eseménysorozatot. 

A zsűri tagjai: Bérczes László művészeti vezető (Kaposvári Csiky Gergely Színház) Bozsik Yvette táncművész, Feledy Balázs művészeti író, Kátai Zoltán énekmondó, Kecskeméti Gábor zeneszerző, Krulik Zoltán zeneszerző (Makám együttes,) Mispál Attila filmrendező, Parais István táncpedagógus és Tóth Zsolt operatőr.
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ