RSS Feed

Átláthatóbb pályázatok, több pénz

mti - 2014. 10. 10. 17:31:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A mikro-, kis- és középvállalkozások nagyon várták a 2014-2020-as időszak európai uniós fejlesztési pályázatok megjelenését, a források megnyitását, és számítanak az operatív programok minél előbbi uniós jóváhagyásra - nyilatkozta Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke az MTI-nek azt követően, hogy a kormány közzétette az új fejlesztési időszak pályázati kiírásait.

    A szakmai érdekképviselet vezetője emlékeztetett arra, hogy bár beindult a gazdasági növekedés, bővült a foglalkoztatás, és ebben fontos szerepet játszottak a hazai kisvállalkozások, de a kkv-szektornak továbbra is nagy szüksége van az innovációt, a foglalkoztatást, a piacra jutást segítő támogatásokra.

    Vadász György elmondta: a vállalkozói szektor örül annak, hogy az uniós források jelentős részét, 60 százalékát közvetlen gazdaságfejlesztésre használják fel, ezen belül a kkv-fejlesztésre és foglalkoztatásra 32 százalékot lehet majd fordítani, és pályázati feltételekben kiemelt szempont a valódi növekedést jelentő hozzáadott érték megléte.
    A Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke kiemelte: a vállalkozói szektor számára kedvező, hogy az új pályázati rendszerben egyszerűbbé, átláthatóbbá válik az adminisztráció, követhető lesz a pályázatok benyújtása, végrehajtása, ezzel jelentős kapcsolódó kiadást tudnak megtakarítani.
    Vadász György hangsúlyozta: tisztában vannak azzal, hogy a kormány saját kockázatára jelentette meg pénteken az új kiírásokat. Abban bíznak, az Európai Bizottság minél hamarabb elfogadja a magyar operatív programokat, mert mindenki érdeke, hogy a rendelkezésre álló forrás minél hamarabb kerüljön be a gazdaság vérkeringésébe, a felhasználás növekedést hozzon a foglalkoztatásban, és végső soron hozzájáruljon az életszínvonal növeléséhez.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ