RSS Feed

Romokban az olimpiai helyszínek

M. A. - 2014. 08. 08. 17:52:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Romokban az olimpiai helyszínek

Éppen tíz éve rendezték meg az athéni olimpiát, és ennyi idő elég volt ahhoz, hogy a játék egykori csillogó helyszíneiből mostanra rothadó épületek váljanak. Görögország nehezen küzdött meg az olimpia rendezésével is, de úgy tűnik utána sem talált hasznot benne.

A XXVIII. nyári olimpiai játékokat 2004. augusztus 13-tól augusztus 29-ig rendezték meg Görögország fővárosában, Athénban. Az olimpiai lángot augusztus 13-án gyújtották meg. Az olimpiai játékok lebonyolításához a görög fővárosban is hatalmas stadionokat, sportpályákat és uszodákat építettek 2,83 milliárd dollárért.

A pályázatban tervezett költségeket kb. 900%-kal lépte túl Athén, 2004-es árakon legalább 15 milliárd dollárt költöttek el az olimpiára. Az athéni olimpia méregdrága helyszínei ma már inkább romokra emlékeztetnek, mivel többségük kihasználatlan, a karbantartásukra nincs pénz és évek óta elhanyagoltan, üresen állnak.

Szomorú látvány, hogy ahol az egykori sikerek születtek, ma omlásveszély és életveszély van. A magyar küldöttség nyolc aranyérmet szerzett Athénban, többek között a férfi vízilabda-válogatott is címvédést ünnepelt, de ahogy képünk is mutatja, ez a medence is az enyészet martalékává vált.

Elgondolkoztató, hogy kinek éri meg - így - olimpiát rendezni…


Fotó: corrieredellosport.it
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ